Διαλογισμός

Ο Διαλογισμός είναι μια πανάρχαια, διαχρονική τέχνη του πνεύματος αλλά και μια φυσική κατάσταση συνειδητότητας και ύπαρξης.

 

Είναι μια μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με την βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων. Είναι συγχρόνως απόλυτα βασική αλλά και ανώτερη ανάγκη και επιθυμητή κατάσταση της συνειδητότητας του νου και ολόκληρου του αναπτυγμένου ανθρώπινου είναι. Ο Διαλογισμός βιώνεται ως μια απεριόριστη και βαθύτατη κατάσταση ηρεμίας, γαλήνης και εσωτερικής αρμονίας και ειρήνης.

Ο Διαλογισμός είναι πρωτίστως το άδειασμα του νου των σκέψεων και των συναισθημάτων μας. Χρειάζεται να είσαι κενός και σιωπηλός για να απολαύσεις τις ανώτερες ποιότητες του διαλογισμού.

Στο Διαλογισμό ανανεώνουμε την προσωπική μας ενέργεια, αδειάζουμε από καθετί περιττό και ξανά γεμίζουμε με νέα ,θετική και ζωτική ενεργεία, ροή και καθαρή δύναμη.

Ο Διαλογισμός εισέρχεται σε μια κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης, εστιασμένης προσοχής και εσωτερικής σιγής, η οποία μπορεί να βιωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητας μας, χωρίς να απαιτεί ειδικές προυποθέσεις απομόνωσης, ειδικών στάσεων του σώματος, διατροφής, θρησκευτικών πεποιθήσεων κ.α. Μπορεί και πρέπει να ασκηθεί μέσα στη (δίνη) των καθημερινών μας υποχρεώσεων, χωρίς να τις διαταράσσει ή να διαταράσσεται από αυτές. Σημαντικό κλειδί γα την απόλυτη χαλάρωση είναι ο έλεγχος της αναπνοής, η οποία πρέπει να είναι αργή και σταθερή.

  • Η σιωπή είναι Διαλογισμός.
    Το φώς είναι Διαλογισμός.
    Η αγάπη είναι Διαλογισμός.
    Και ο Διαλογισμός είναι σιωπή, φώς και αγάπη!