Αδυνάτισμα

WEIGHT LOSS

Η Αγιουρβέδα θεωρεί την αύξηση του σωματικού βάρους ως μια διαταραχή Kapha (υπεραφθονία νερού και γης). Γι αυτό λοιπόν πρέπει να βρεθεί ο σωστός τρόπος ζωής, διατροφής και ο καθορισμός της ανισορροπίας.

Οι παράγοντες που μπορούν να διαταράξουν την υγεία αυξήθηκαν δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Τώρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην επηρεαστούμε από την καταστροφική επίδραση των ανθρώπινων δημιουργημάτων. Ποτέ άλλοτε η ανάγκη για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής δεν ήταν τόσο επιτακτική. Ωστόσο, ελάχιστοι καταφέρνουν να τον εφαρμόσουν. Άλλωστε η επίτευξη της ισορροπίας δεν είναι κάτι που θα αποζητήσουμε μόνο μία φορά στη ζωή μας. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία που επιτρέπει στο σώμα και στο νού μας να λειτουργούν συντονισμένα, τόσο μεταξύ τους όσο και με το φυσικό περιβάλλον. Ακολουθώντας έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, αποκτάμε την ικανότητα να ανταποκρινόμαστε με ευχαρίστηση και πάθος στις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις της εποχής μας, όντας εφοδιασμένοι με σωματική και διανοητική δύναμη και σοφία.

Το αδυνάτισμα μέσω της φιλοσοφίας της Αγιουρβέδα βασίζεται στην οργανική αποτοξίνωση και στο βαθύ καθαρισμό του σώματος. 

Συνίσταται για υπέρβαρα άτομα με προβλήματα στη στάση του σώματος, το κυκλοφορικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Ενδείκνυται για άτομα με υπέρταση, άγχος, κατάθλιψη, γήρανση του δέρματος, διαταραχές ύπνου και γαστρεντερικά προβλήματα.