Βιοσυντονισμός

Θεραπεία βιοσυντονισμού

Τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν γίνει τεράστια βήματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής, η ανάγκη για αντιμετώπιση των σημαντικότερων και συχνότερων ασθενειών παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκής. Ακόμα και στον τομέα της διάγνωσης, που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, η ανίχνευση των πρώιμων σημείων της νόσου δεν είναι ικανοποιητική για τις περισσότερες και τις συχνότερες παθήσεις. Το αποτέλεσμα είναι η διάγνωση να καθυστερεί σημαντικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του ασθενή.
Ο Βιοσυντονισμός είναι μία από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής, που καλύπτει την ανάγκη της πρώιμης ανίχνευσης διαταραχών και επιβαρύνσεων του οργανισμού, που δυνητικά μπορούν να εξελιχθούν σε παθήσεις.
Η βασική ιδέα του είναι σχετικά απλή, αλλά οι εφαρμογές που προκύπτουν από αυτήν είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Οι πιο συνηθισμένες εφαρμογές

1. Εκτίμηση της κατάστασης της υγείας των οργάνων και των συστημάτων του σώματος. Μία γρήγορη και αξιόπιστη επισκόπηση ολόκληρου του οργανισμού που μας δείχνει ποια όργανα και ποια οργανικά συστήματα του οργανισμού είναι επιβαρυμένα.
2. Διατροφική δυσανεξία: Το τεστ βιοσυντονισμού διατροφικής δυσανεξίας σχεδιάστηκε για να ανιχνεύει ποιες τροφές επηρεάζουν αρνητικά τον οργανισμό. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι αυτές οι τροφές προκαλούν επιβράδυνση του μεταβολισμού και πρόκληση φλεγμονών που μακροπρόθεσμα θα οδηγήσουν σε συσσώρευση λίπους, επιβαρυντικών παραπροϊόντων μεταβολισμού και σταδιακά παθήσεις που συνδέονται με τη διατροφή, όπως π.χ. χολολιθίαση, νεφρολιθίαση, κ.α. Ο αποκλεισμός αυτών των τροφών από το διαιτολόγιο οδηγεί σε ευεξία, βελτίωση των συμπτωμάτων και πιθανότατα μείωση κάποιου περιττού βάρους, πάντα με την προϋπόθεση σύνταξης εξατομικευμένου διαιτολογίου και την ταυτόχρονη ιατρική παρακολούθηση, αν συντρέχουν προβλήματα υγείας.
3. Επάρκεια θρεπτικών ουσιών, όπως βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία. Αν και η διατροφή του μέσου Έλληνα είναι πλούσια σε θερμίδες, η κλινική εμπειρία δείχνει ότι πολλά σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά είναι σε έλλειψη ή ανεπάρκεια. Οι κλασσικές εξετάσεις αίματος αδυνατούν να μας δείξουν με αξιοπιστία την πραγματική έλλειψη (όπως στο ασβέστιο του αίματος, που παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ το άτομο μπορεί να πάσχει από σημαντική οστεοπόρωση). Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να μας δώσει αρκετά πιο αξιόπιστες απαντήσεις για την πρόληψη και τη θωράκιση του οργανισμού.
4. Εύρεση όμοιου: Η Ομοιοπαθητική καθημερινά κερδίζει έδαφος και όλο και περισσότεροι στρέφονται σε αυτήν για την αντιμετώπιση της ασθένειας και τη διατήρηση της υγείας. Ο Βιοσυντονισμός συντρέχει σημαντικά στο έργο του ομοιοπαθητικού, προτείνοντας ομοιοπαθητικά σκευάσματα που να ταιριάζουν όσο καλύτερα γίνεται στον ασθενή (και όχι μόνο στην πάθησή του).
5. Πρόταση σκευασμάτων: Για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της Ομοιοπαθητικής πολλές φορές χρειάζονται βότανα, ανθοϊάματα και άλλα σκευάσματα. Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να βοηθήσει τον θεραπευτή να διαλέξει την ιδανική συμπληρωματική θεραπεία για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.
6. Περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις: Το σύγχρονο περιβάλλον είναι γεμάτο τοξικές ουσίες. Στον αέρα, στην τροφή, ακόμα και στο νερό που πίνουμε. Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να δείξει αν υποβάλλουμε τον οργανισμό μας σε σημαντική έκθεση σε τοξικά για τις εγγενείς ανοχές του.
7. Πρώιμη αναγνώριση ορμονικών διαταραχών: Φαίνεται ότι στην εποχή μας οι ορμονικές διαταραχές είναι ιδιαίτερα συχνές. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάσχει από υποκλινικές (χωρίς ειδικά συμπτώματα) διαταραχές, που συχνά δεν φαίνονται σε εξετάσεις στο αίμα, αλλά η ορμονική αποκατάσταση βοηθάει σημαντικά. Επίσης, πολλές περιπτώσεις χρόνιας κόπωσης, πονοκεφάλων, ατονίας κ.τ.λ. οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές. Οι διαταραχές συνήθως προέρχονται από τη σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εξετάσεις που μπορούν να γίνουν με τις συσκευές του βιοσυντονισμού. Ο συνδυασμός της κατάλληλης εξέτασης με τις κατάλληλες θεραπείες οδηγούν στα μέγιστα αποτελέσματα. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθίσταται ο ρόλος του θεράποντος γιατρού.